Броят на абонатите на Yota, които са използвали VPN услуги,

...
Броят на абонатите на Yota, които са използвали VPN услуги,
Коментари Харесай

Yota: броят на потребителите на VPN услуги в Русия се е увеличил 53,5 пъти от началото на годината

Броят на клиентите на Yota, които са употребявали VPN услуги, се е нараснал 53,5 пъти от януари 2022 година насам, оповестиха от пресслужбата на мобилния оператор за ТАСС. Решенията OpenVPN и WireGuard са водещи по известност измежду VPN приложенията. " Като цяло от януари до април делът на тези, които употребяват VPN, се е нараснал 38 пъти и е достигнал 22,8% от общия брой клиенти на Yota ", обявиха от пресслужбата на оператора.

Компанията заяви, че делът на потребителите на VPN услуги е почнал да нараства внезапно през седмицата, започваща на 21 февруари, а максимален скок в известността е регистриран в интервала от 14 до 20 март - с 11% спрямо миналата седмица. В пиковия си интервал от 21 до 27 март делът на трафика към VPN приложенията се е нараснал девет пъти до 2,6 % от общия трафик. А през последната седмица на март трафикът, изразходван за VPN услуги, е 69 пъти по-голям, в сравнение с през първата седмица на януари.

Услугата OpenVPN стана водач измежду клиентите на Yota с 55,9% от трафика от 28 март до 3 април. На второ място е WireGuard (32,08%), а на трето - Surfshark VPN (6,04%). На четвърто място се класира iCloud Private Relay (3,52 %), а на пето - Touch VPN (0,95 %).

Surfshark VPN води по растеж на трафика със 75,6-кратен растеж и 172-кратно нарастване на броя на потребителите. На второ място е WireGuard с 27-кратно нарастване на трафика и 13,8-кратно нарастване на броя на потребителите. ExpressVPN означи 10,2 пъти нарастване на трафика и 3,4 пъти нарастване на потребителите.

Повече  може на намерите в графа Технологии.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР