Броят им в басейна на колумбийската река Магдалена стана опасенТака

...
Броят им в басейна на колумбийската река Магдалена стана опасенТака
Коментари Харесай

Отстрелват кокаиновите хипопотами на Ескобар

Броят им в басейна на колумбийската река Магдалена стана рисков

Така наречените " кокаинови хипопотами " на Пабло Ескобар се развъждат бързо и съставляват опасност за екосистемата. Това сигнализираха колумбийски учени пред Telegraph, заяви РИА Новости.

Африканските животни се появяват в Колумбия през 80-те години, когато именитият наркобарон Пабло Ескобар ги вкарва контрабандно в частния си зоопарк. След гибелта на Ескобар държавното управление поема контрола над неговото имение и множеството животни са изведени от зоопарка. Но четири хипопотама остават в езерцето.

Оттогава техните потомци се развъждат в басейна на река Магдалена. Според специалисти в Колумбия в този момент там живеят 80 до 100 хипопотама, само че до 2040 година броят им може да нарасне до 1 500. Ако това стане, ще бъде невероятно да се управлява популацията им и тяхното влияние върху околната среда ще стане необратимо.

„ Никой не харесва концепцията за отстрелване на хипопотам, само че би трябвало да признаем, че никоя друга тактика няма да работи “, съобщи природозащитникът Натали Кастелбланко-Мартинес.

В Африка растежът на популацията на хипопотамите се лимитира от интервалите на суша и лова на хищници, се споделя в нейното изследване, оповестено в списание Biological Conservation, само че в басейна на Магдалена, където африканските животни нямат естествени врагове и сухите интервали не са толкоз дълги, скоростта на тяхното възпроизводство може да се доста усили. Кастелбланко-Мартинес означи, че урината и изпражненията на хипопотамите усилват концентрацията на фосфати и азот във водата, а паразитите и заболяванията, които те носят, могат да се предадат на локалната фауна, домашните животни и даже хората.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР