Бронетранспортьорите са на МВР. Самият транспорт се извършва в голямата

...
Бронетранспортьорите са на МВР. Самият транспорт се извършва в голямата
Коментари Харесай

Тагарев: До дни българските БТР-и ще пристигнат в Украйна

„ Бронетранспортьорите са на Министерство на вътрешните работи. Самият превоз се прави в огромната му част по жп линия, а ние не разполагаме с такива благоприятни условия. Едва през декември имахме решение, което да ни даде опция да стартираме този развой. Става въпрос за огромен брой машини. Армията три седмици събираше тези машини от цялата страна, с цел да ги изпрати. До няколко дни се надяваме, че ще стигнат ". Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на защитата Тодор Тагарев.

Тагарев разяснява рецензиите на водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, че редица решения за военна помощ за Украйна не са се случили, макар че са били гласувани в Народното събрание през предходната година.

„ Аз съм сигурен, че господин Борисов има достъп до цялата информация за помощта, която оказваме на Украйна, само че може би не е имал време да се запознае с нея. Ние прецизно изпълняваме решенията на Народното събрание и действаме в границите на закона. До толкоз, до колкото е допустимо тези решения да се вземат бързо. Има много особености на процесите. Вчера Министерски съвет взе решение от изключителна значимост и разчитаме, че Народното събрание ще го утвърди, с цел да можем да продължим да оказваме жизненоважна помощ на Украйна ", уточни министърът на защитата.

 

24 февруари 2024, 08:04

Ужасът в Украйна: Две години от началото на войната и нова Желязна завеса


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР