Броени дни преди изборите, интересът на гражданите към програмите на

...
Броени дни преди изборите, интересът на гражданите към програмите на
Коментари Харесай

Екзакта: От програмите на партиите се интересуват образовани и заможни избиратели

Броени дни преди изборите, ползата на жителите към стратегиите на участващите във вота политически партии е едвам 52% - основно измежду образовани, заможни и живеещи в столицата хора. Това демонстрират данните от национално проучване на „ Екзакта Рисърч Груп “ измежду 1005 пълнолетни българи в 90 обитаеми места.

Интерес към управническите проекти на политическите сили декларират по 70% от симпатизантите на ГЕРБ “, „ Демократична България “ и „ Изправи се! Мутри вън! “. Висок е ползата и измежду подкрепящите Българска социалистическа партия – 67%. За симпатизантите на „ ИТН “ и Движение за права и свободи партийните стратегии не са толкоз значими – 50% от подкрепящите партията на Слави Трифонов декларират интерес, а при групировката на Мустафа Карадайъ процентите спадат до 44.

Сред симпатизантите на по-големите партии „ ИТН “ се отличават и с най-малка заинтригуваност във връзка с състава на листите. Тази тематика е следена от 62% от тях, до момента в който при „ Воля-НФСБ “ са 67%, 72% при ГЕРБ, 81% при „ Изправи се! Мутри вън! “ и 90% при „ Демократична България “. Средното за страната е още по-скромните 57,5%.

Социологическите данни и представянето в медийни диспути са следени от под 50% от интервюираните. Най-малко от изследванията се интересуват симпатизантите на Вътрешна македонска революционна организация, „ Демократична България “ и „ ИТН “, а най-вече – тези на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и „ Изправи се! Мутри вън! “. Диспутите са значими за столичани и за хората над 60 година, като по две трети от гласоподавателите на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, „ Демократична България “ и „ Изправи се! Мутри вън! “ демонстрират интерес.

На този декор, 82,4% от българите декларират, че се интересуват от честността на вота. Сред останалите 17,6% има основно хора, които няма да гласоподават. Сред партийните симпатизанти на „ Демократична България “, ГЕРБ, Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Изправи се! Мутри вън! “ ползата е към и над 90%.

Данните са от национално проучване за пълнолетното население на страната, което е извършено в интервала 12-20 март 2021 година със лични средства на Екзакта Рисърч Груп. Интервюирани са 1005 пълнолетни лица в 123 гнезда в 90 обитаеми места на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР