Броени дни остават до шестото издание на Робо Лига България,

...
Броени дни остават до шестото издание на Робо Лига България,
Коментари Харесай

Робо Лига България обединява ентусиасти в състезания с роботи за шести пореден път

Броени дни остават до шестото издание на Робо Лига България, което ще се състои на 25 ноември (неделя) от 10:00 часа в Интер Експо Център (регистрацията за състезатели и роботи започва в 9:00 часа)
Националното съревнование по роботика и тази година ще даде късмет на всички фенове и експерти да се надпреварват в забавни и разнородни дисциплини.
Робо Лига България с общоприет спонсор Вистеон Електроникс България е най-голямото национално съревнование с любителски роботи. Всяка година събитието сплотява академични и учебни робо клубове, почитатели и малчугани от цялата страна. Участниците се състезават със своите собственоръчно конструирани и програмирани роботи в няколко разнообразни дисциплини. Участието в надпреварите е изцяло гратис, а вратите са необятно отворени за посетителите. Целта на Робо Лига е да разпространява роботиката в България като предизвиква надарените хора да показват себе си, обменяйки опит и познания.

Категориите в надпреварите дават опция да се покажат разнообразни хардуерни и софтуерни разработки и решения. В тазгодишното съревнование участниците ще премерят сили в  категориите: следене на линия, свободен жанр деца, свободен жанр старши, 3D лабиринт, мини сумо.
„ Роботиката учи на работа в екип. Научаваш доста за правилата на физиката, математиката, програмирането, а за какво не и доста за художествения дизайн. Интересни са новите дисциплини, както и усъвършенстването на роботите. Най-много се радваме, като забележим тимове от минали години, които идват с нови разработки и с още по-големи упоритости за победа “.
Това споделя за самодейността Диман Михнев, един от уредниците на “Робо Лига България ”

„ Роботите не трансформират обществото, а ни дават още един метод да се показваме и да усещаме света. Добрият човек ще направи положителни роботи и противоположното – положителният робот ще направи положителни хора “, добавя Диман.

Робо Лига обезпечава на участниците опцията да вземат участие в тематични образования и семинари, както и да съпоставят равнището на напредъка си в областта на роботиката на национално ниво. Ще се разиграе Роболиада, а на спечелилите от надпреварите ще се раздадат забавни и градивни награди.
„ Робо Лига България “ се случва за шеста година с помощта на генералното спонсорство на „ Вистеон Електроникс България “.
 „ Искаме младежите на България да имат повече занимания и опция за развиване. Роботите са положително занимание за свободното време, развиват доста механически умения и знания в региона на електрониката, математиката и физиката. Роботиката може да те запознае с доста другари и даже да те заведе в други страни. Част от участниците посещават и доста интернационалните състезания. Също по този начин присъединяване в сходни мероприятия доста оказва помощ на учениците и студентите при въпросите, свързани с професионалното им насочване и развиване. “ – споделя шефът на „ Вистеон Електроникс България “ Иван Михайлов.

ВХОД СВОБОДЕН!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР