Британците се юрнаха днес да опразват щандовете на магазините, за

...
Британците се юрнаха днес да опразват щандовете на магазините, за
Коментари Харесай

Британците психясаха заради коронавируса

Британците се юрнаха през днешния ден да опразват щандовете на магазините, с цел да се запасят за идната обществена изолираност поради ковид. Това накара огромни вериги магазини като Tesco и Sainsbury`s да вкарат ограничавания на количествата артикули при покупките, съобщи Ройтерс.

Премиерът Борис Джонсън, който се сблъска със съществени рецензии за това, че работи прекомерно постепенно и прекомерно внимателно, с цел да се оправи с пандемията от Ковид-19 (COVID-19), съобщи през вчерашния ден, че няма причина хората да се презапасяват и че доставките на храни са подсигурени.

В супермаркетите в цялата страна обаче пазаруващите се изплашиха. Около някои супермаркети се извиха големи опашки в сряда, обявиха кореспонденти на Ройтерс. " Става все по-лошо ", сподели източник в една от огромните групировки супермаркети във Англия.

За да се оправи с паническото извършване на покупки, Sainsbury`s взе решение на ограничи потребителските покупки. Tesco пък разрешава на своите клиенти да закупуват единствено по две опаковки от избрани продукти като сушени тестени произведения, тоалетна хартия и мляко с огромна продължителност.

Големите хранителни магазини във Англия, в това число водачите на пазара Tesco, Sainsbury`s, Asda и Morrisons, дружно с веригите магазини с понижени цени като Aldi и Lidl, се борят повече от седмица, с цел да поддържат щандовете си заредени със стока.

В понеделник Aldi стана първият магазин за хранителни артикули в Обединеното кралство, който вкара предели, като ограничи клиентите да купуват до четири броя от всеки един артикул по време на всяко посещаване в магазина.

Веригата магазини Morrisons пък предизвести, че е изправена пред изключителни времена. " В момента сме изправени пред невиждани провокации и неустановеност при оправянето с Covid-19 ", обявиха ръководителят на компанията Андрю Хигинсън и нейният изпълнителен шеф Дейвид Потс.

Супермаркетната промишленост в страната показва, че работи в тясно съдействие с доставчиците, с цел да продължи придвижването на храната през системата и с цел да се вършат повече доставки в магазините, с цел да се запълнят рафтовете още веднъж.

Отбелязва се, че към момента идват доставките от Европа, макар наложените блокади в Италия, Испания и Франция.

Един от изпълнителните шефове на верига супермаркети пък уточни, че английското държавно управление едвам в този момент стартира да схваща мащабността на рецесията в тяхната промишленост.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР