Британското правителство вдигна забраната върху добива на шистов газ чрез

...
Британското правителство вдигна забраната върху добива на шистов газ чрез
Коментари Харесай

Великобритания вдигна забраната за добив на шистов газ

Британското държавно управление подвигна възбраната върху добива на шистов газ посредством фракинг, която бе наложена през 2019 година, с аргумента, че това ще укрепи енергийната сигурност на страната.

Министърът на бизнеса и енергетиката Джейкъб Рийс-Мог съобщи, че укрепването на английската енергийна сигурност е " безспорен приоритет в светлината на нахлуването на Путин в Украйна и потреблението на силата като оръжие ".

В опита на държавното управление да направи Обединеното кралство чист експортьор на сила до 2040 година, би трябвало да се проучат всички пътища, налични за него посредством произвеждане на слънчева и вятърна сила, петрол и газ, ето за какво е вярно да се вдигне възбраната върху фракинга, което ще разреши да се осъществят всички евентуални източници на локален газ, посочи Рийс-Мог.

Освен това държавното управление има проекти от октомври да даде над 100 нови лицензи за изследвания за рандеман на петрол и газ, в това число посредством фракинг. 

Правителството твърди, че добива на шистов газ посредством фракинг може да стартира до 6 месеца, само че специалистите в региона считат, че ще са нужни десетилетия, като с това съвсем с нищо няма да се усъвършенства енергийната сигурност, да се изпълнят задачите в битката с климатичните промени или пък да спаднат енергийните сметки.

Министърът на финансите Куази Куартенг съобщи през февраури, когато бе министър на енергетиката, че спомагателното произвеждане на газ във Англия няма да повлияе на цените на газа, които се дефинират интернационално.

„ Британските производители няма да продават шистов газ на локалните консуматори под пазарната цена, те не са благотворителни организации “, Би Би Си напомни казаното тогава Куартенг.

Ед Милибанд от опозицията назова фракинга " рискова фикция ". 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР