Британското правителство ще налее 1,6 милиарда паунда в системата за

...
Британското правителство ще налее 1,6 милиарда паунда в системата за
Коментари Харесай

Правителството спасява лондонския обществен транспорт с 1,6 млрд. паунда

Британското държавно управление ще налее 1,6 милиарда паунда в системата за публичен превоз в Лондон , с цел да възвърне услугите и да помогне за попречване на пренаселеността, когато хората се върнат на работа, съобщи в петък операторът Транспорт за Лондон (TfL).

Очаква се кметът на Лондон Садик Хан да възвърне изцяло автобусните и влакови услуги, като предизвести, че те биха били съкратени в допълнение без незабавна държавна поддръжка заради епидемията от ковид.

TfL осведоми Лондонската фондова борса, че " сред TfL и министерството на превоза е контрактуван ексклузивен пакет за финансиране и финансова поддръжка “. „ Пакетът за финансиране се основава на догатката, че дефицитът на финансиране ще бъде 1,6 милиарда паунда (1,8 милиарда евро) за интервала 1 април 2020 година до 17 октомври 2020 година “

TfL следи спад от 90 % от продажбите на билети по време на блокирането поради ковид в продължение на седем седмици, когато броят на пасажерите се сви осезаемо.

Операторът заплаща месечната оперативна сметка в размер на 600 милиона паунда от парични запаси, само че сподели, че обстановката към този момент не е устойчива. Хан в четвъртък предизвести, че без държавно финансиране, автобусните услуги и метрото ще би трябвало да бъдат понижени, с цел да спестят пари, защото TfL се опита да балансира своите средства.

Правителството приканва хората, които не могат да работят от у дома, да се върнат на работа с облекчение на ограниченията за престой в дома, като в същото време приканва хората да заобикалят градския превоз, в случай че е допустимо.

Сделката включва безплатна помощ от 1 095 милиарда английски лири и заем от 505 милиона английски лири с капацитет за 300 милиона паунда повече, в случай че има дефицит.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР