Британското правителство съобщи, че съкращава периода за самоизолация заради COVID-19

...
Британското правителство съобщи, че съкращава периода за самоизолация заради COVID-19
Коментари Харесай

Великобритания съкращава на 7 дни самоизолацията заради коронавируса

Британското държавно управление заяви, че редуцира интервала за самоизолация поради COVID-19 в Англия от 10 на 7 дни за хора, които два поредни дни имат негативен резултат от бърз тест, съобщи "Ройтерс ".

Поради бързото разпространяване на разновидността "Омикрон " във Англия и рекордните нива на новите случаи през миналата седмица доста браншове се сблъскват с дефицит на личен състав, в това число лечебните заведения, които предизвестиха за риск това да повлияе върху грижите за пациентите.

Британската Агенция за здравна сигурност (UKHSA) заяви, че съгласно анализите ѝ седемдневна карантина съпроводена с два негативни бързи теста има съвсем същия предпазен резултат като 10-дневната самоизолация без проби.

"Искаме да понижим последствията от COVID-19 върху всекидневието на хората ", сподели в изказване здравният министър Саджид Джавид.

Бързите проби, обезпечавани гратис от английската Национална здравна работа (NHS), могат да се вършат в домашни условия и дават резултат в границите на 15 до 30 минути. Хората, които имат негативен резултат от проби, направени на шестия и седмия ден от самоизолирането с период от 24 часа, към този момент няма да е нужно да остават под карантина 10 дни, уточни държавното управление.

Агенцията за здравна сигурност настоятелно предложи на хората, които излизат от седемдневна самоизолация, да лимитират контактите си на оживени или недобре проветрени места, да работят от къщи и да сведат до най-малко контактуването с най-уязвимите групи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР