Британското правителство потвърди експулсирането на 23 британски дипломати от Русия.

...
Британското правителство потвърди експулсирането на 23 британски дипломати от Русия.
Коментари Харесай

Великобритания ще обмисли следващите стъпки в шпионския спор с Русия

Британското държавно управление удостовери експулсирането на 23 английски дипломати от Русия. Съветът за национална сигурност на Англия ще се събере на съвещание при започване на идната седмица, с цел да разиска идващите стъпки в разногласието сред Лондон и Москва поради отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал, осведоми " Асошиейтед прес ".

Британското външно министерство съобщи, че е очаквало ответните ограничения на Русия, които включват затваряне на консулството на Англия в Санкт Петербург и преустановяване на активността на Британския съвет. Британското държавно управление към този момент подреди на 23 съветски дипломати да изоставен страната в отговор на отравянето на Скрипал и щерка му Юлия с нервнопаралитично вещество, създадено от някогашния Съветски съюз.

" Руският отговор не трансформира обстоятелствата по случая - опита за ликвидиране на двама души на английска земя, за който няма друго умозаключение, също така, че е отговорна съветската страна ", твръдят от английското външно министерство.

Руският отговор беше по-суров от предстоящото. Затварянето на офиса на Британския съвет в Москва ще прекъсне културните връзки, а затварянето на генералното консулство в Санкт Петербург ще постави завършек на английското дипломатическо наличие във втория по величина съветски град, отбелязва " Ройтерс ".

Британският народен представител Том Тугендхат сподели, че решението за затваряне на офиса на Британския съвет в Москва ще навреди на руснаците.

" Голям позор за руснаците е, че затварят Британския съвет, който прави толкоз доста за образоването им на британски език и за това да им помогне да получат работа и благоприятни условия по света ", съобщи английският народен представител Том Тугендхат пред Би Би Си.

" Англия би трябвало да заобикаля да бъде въвлечена в продължителна борба с Русия. Не мисля, че би било рационално да бъдем въвлечени в кална битка с горила ", съобщи някогашният английски дипломат в Русия Родерик Лин по Би Би Си.

Очаква се външните министри от Европейския съюз да обсъдят идващите стъпки на съвещание в понеделник.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР