Британското правителство обяви, че си запазва правото да отвърне на

...
Британското правителство обяви, че си запазва правото да отвърне на
Коментари Харесай

Лондон може да отвърне на наказателната процедура на ЕС спрямо Северноирландския протокол



Британското държавно управление разгласи, че си резервира правото да отвърне на почналата през днешния ден от Еврокомисията наказателна процедура поради едностранното удължение с шест месеца на гратисния интервал без митнически инспекции на вноса на храни в Северна Ирландия.

Съгласно Протокола за Северна Ирландия към съглашението за Брекзит гратисният интервал изтича на 31 март. Лондон обаче разгласи, че няма да допусне инспекции до 1 октомври.

" Удължаването е краткотрайно техническо решение в името на справедливостта. Протоколът би трябвало да подсигурява търговията сред Англия и Северна Ирландия ", съобщи министър председателят Борис Джонсън.

Междувременно Съединените щати се намесиха в разногласието и приканиха Обединеното кралство и Европейският съюз да опазят съглашението от Разпети петък, с което се подсигурява мирът в Северна Ирландия.

" Продължаваме да насърчаваме и Европейския съюз, и държавното управление на Англия да слагат на напред във времето прагматичните решения, с цел да се опази и развие мъчно извоюваният мир в Северна Ирландия ", съобщи говорителката на Белия дом Джен Саки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР