Британското правителство обяви, че налага санкции на родения в Узбекистан

...
Британското правителство обяви, че налага санкции на родения в Узбекистан
Коментари Харесай

Tежък удар по руски олигарси, кои се разделиха с милиардите си

Британското държавно управление разгласи, че постанова наказания на родения в Узбекистан съветски милиардер Алишер Усманов и на някогашния съветски вицепремиер Игор Шувалов след нашествието на Русия в Украйна.     

" Налагането на наказания на Усманов и Шувалов е ясно обръщение, че ще ударим олигарси и лица, тясно свързани с режима на Путин и неговата варварска война. Няма да спрем дотук. Целта ни е да осакатим съветската стопанска система и да спрем военната машина на Путин ", съобщи в документално изказване министърката на външните работи Лиз Тръс.       

Британското държавно управление замразява активите на двамата мъже, които са измежду олигарсите с най-големи ползи в Обединеното кралство, и им постанова възбрана за пътешестване. Заедно с Усманов и Шугалов Обединеното кралство е наложило наказания на общо тринадесет съветски олигарси и над 220 физически и юридически лица след нахлуването в Украйна.

Белият дом  също заяви, че американското държавно управление постанова наказания на редица съветски олигарси за това, че не престават да поддържат съветския президент Владимир Путин даже след нашествието в Украйна.

" Тези лица и членовете на техните фамилии ще бъдат отрязани от финансовата система на Съединени американски щати, активите им в Съединени американски щати ще бъдат замразени и няма да могат да се разпореждат с имуществото си ", се споделя в изказването, като измежду засегнатите се показват Алишер Усманов и представителят на Путин Дмитрий Песков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР