Британското министерство на отбраната заяви днес, че украинските сили са

...
Британското министерство на отбраната заяви днес, че украинските сили са
Коментари Харесай

Украйна е отвоювала градове източно от Киев

Британското министерство на защитата съобщи през днешния ден, че украинските сили са съумели да отвоюват градове на 35 километра източно от Киев. Според министерството украинските сили „ евентуално ще продължат да се пробват да отблъскват съветските сили “ към летище „ Гостомел “ северозападно от столицата.

От ведомството споделиха, че „ логистични проблеми и украинската опозиция “ също по този начин забавят опитите на съветските войски да заобиколят град Николаев в Южна Украйна в устрема за нахлуване към Одеса.

По данни на американското разузнаване през вчерашния ден украинската войска е взела контрола над Херсон – единственият огромен украински град, който силите на Владимир Путин съумяха да завладяват от началото на войната.

Новината беше обявена от Пентагона. Украинските сили водят яростни боеве в Херсон и отблъскват съветските сили. Според източника от Пентагона градът още веднъж се трансформира в оспорвана територия.

Данните от Пентагона опонират на изказване на съветския генерал-полковник Сергей Рудской, който съобщи, че Херсонската област е „ под цялостен надзор “.

„ Загубата на Херсон също по този начин би заплашила съветските войски, които се борят в близкия Николаев “, споделят от Пентагона.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР