Британското кралско семейство притежава едни от най-ценните и красиви бижута

...
Британското кралско семейство притежава едни от най-ценните и красиви бижута
Коментари Харесай

Падна голяма тайна за крал Чарлз III

Британското кралско семейство има едни от най-ценните и красиви бижута в света. Колекцията се състои от блестящи диамантени тиари до огърлици и брошки за милиони лири. Има един предмет обаче, който е изключително скъп за крал Чарлз – толкоз доста, че от 70-те години на предишния век той в никакъв случай не излиза на открито без него.

Става въпрос за златен пръстен с щемпел, който Чарлз носи на дребния пръст на лявата си ръка, написа ladyzone.bg. Той е гравиран със признака на принца на Уелс. Титлата „ Принц на Уелс “ се дава обичайно на наследника на настоящия монарх на Обединеното кралство. Крал Чарлз я носи към този момент 64 години. Най-вероятно пръстенът е изработен от уелско злато, а тежестта му е почти 20 грама. По традиция уелското злато се употребява от кралското семейство и за техните сватбени халки.
-->
Според специалисти по бижута от Steven Stone, по-голямата част от златото е направено от персоналната сбирка на кралицата от златната мина Clogau St. David в Уелс. Предполага се, че пръстенът, изработен преди 175 години, коства към 4600 евро. Въпреки че не е най-скъпият предмет в сбирката на кралското семейство, той има огромна сантиментална стойност. Преди Чарлз той е бил носен от неговия чичо – принц Едуард.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР