Британското контраразузнаване МИ-5 предупреди управляващата Консервативна партия, че има вероятност

...
Британското контраразузнаване МИ-5 предупреди управляващата Консервативна партия, че има вероятност
Коментари Харесай

Британското контраразузнаване: Китайски шпиони може да има сред кандидатите за депутати

Британското контраразузнаване МИ-5 предизвести ръководещата Консервативна партия, че има възможност двама евентуални претенденти за депутати да са шпиони за Китай и партията блокира кандидатурите им, съобщи Ройтерс, като се базира на вестник " Таймс ".

МИ-5 се усъмни, че двама претенденти от 2021 година и 2022 година са имали особени връзки с Китай и консерваторите започнаха дейности съгласно напътствията, като ги отстраниха от групата претенденти, които могат да вземат участие в избори, написа изданието. Представителката на министерството на опазването на здравето и обществените грижи Мария Колфилд сподели пред радио " Таймс ", че държавното управление приема информацията на разузнаването за китайска интервенция " доста съществено ". 

" Предприети са бързи дейности, отстранени са от листата, няма да вземат участие в избори ", сподели тя.

Информацията е обявена в миг на все по-голямо безпокойствие от Китай след новината от неделя, че парламентарен специалист във Англия е бил задържан през март по съмнение в шпионаж в интерес на Китай. КНР сподели по-рано през седмицата, че изказванията са небивалица и прикани съответните партии да спрат антикитайската политическа операция и " самоцелния политически фарс ". 

От доста време английските служби за сигурност предизвестяват политиците за заканите за Народното събрание, а предходната година генералният шеф на МИ-5 Кен Маккалъм сподели, че китайските управляващи подхващат нужните стъпки в този момент, с цел да се приготвят за дълготраен триумф в основаването на контакти.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР