Британският заместник-главен полицай по футболните въпроси Марк Робъртс каза пред

...
Британският заместник-главен полицай по футболните въпроси Марк Робъртс каза пред
Коментари Харесай

Полицейски шеф: Възобновяването на Висшата лига ще бъде сериозно предизвикателство

Британският заместник-главен служител на реда по футболните въпроси Марк Робъртс сподели пред вестник " Дейли Телеграф ", че възобновяването на Висшата лига ще бъде голямо предизвикателство и предложи полицията да получи право да отсрочва мачове при потребност в изискванията на пандемията от COVID-19.

Английското състезание бе спряно в средата на март месец, а в петък представители на 20-те клуба от елита ще разискват опция за подновяването му през юни. Очаква се в план " Рестарт " да бъде заложено доиграването на шампионата единствено на избрани игрища.

" Мисля, че би трябвало да разгледаме безусловно всички благоприятни условия за това какви мачове се постанова да бъдат изиграни. Как те могат да бъдат ръководени и дали е допустимо провеждането им на личните игрища или на неутрални такива. Във всеки случай обаче преди всичко би трябвало да бъде здравният аспект ", сподели служител на реда Робъртс.

Според него провеждането на срещи би могло да докара до нарушение на разпоредбите за съблюдаване на отдалеченост, защото даже и мачовете да са пред празни трибуни, към стадионите биха се стекли прекалено много хора.

" Клубовете ясно би трябвало да заявят, че в случай че желаят да играят още веднъж, почитателите им не би трябвало да прекрачват сегашните правила. Това е значимо, тъй като при нарушаването им може да се стигне до анулиране на дуели. Би било извънредно, в случай че целият труд, който до момента бе положен със спазването на самоизолация, отиде по дяволите поради събирането на последователи за футболни мачове. Феновете би трябвало да схванат, че колкото повече съблюдават рестриктивните мерки, толкоз по-вероятно е сезонът да може да бъде приключен ", добави Робъртс.

Сезонът във Висшата лига е в застой от 13 март.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР