Британският уличен художник Банкси финансира лодка за спасяване на бежанци,

...
Британският уличен художник Банкси финансира лодка за спасяване на бежанци,
Коментари Харесай

Банкси спасява бежанци с незаконна розова яхта

Британският махленски художник Банкси финансира лодка за избавяне на бежанци, опитващи се да стигнат до Европа от Северна Африка, разкрива " Гардиън ".

Съдът, наименуван " Луиз Мишел " на името на френската феминистка и анархистка, е тръгнал скрито на 18 август от испанското морско пристанище Буриана, покрай Валенсия, и в този момент е в централното Средиземноморие, където в четвъртък избави 89 души в неволя, в това число 14 дами и  четири деца. Сега търси безвредно морско пристанище, с цел да слязат пасажерите или да бъдат трансферирани на съд от европейската брегова охрана.

Екипажът, формиран от европейски деятели с дълготраен опит в издирвателни и избавителни интервенции, към този момент бе подкрепил в две други акции спасяването на 105 души, които в този момент са на борда на неправителствения транспортен съд SeaWatch 4.

Оцветена в блестящо розово и с нарисувано от Банкси момиче в избавителна жилетка, която държи спасителен буй във формата на сърце, “Луиз Мишел ” плава под немски байрак. 31-метровата моторна яхта, някогашна благосъстоятелност на френските митнически управляващи, е по-малка, само че доста по-бърза от другите избавителни кораби на неправителствени организации.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР