Британският щам на коронавируса е мутирал отново, което буди тревога

...
Британският щам на коронавируса е мутирал отново, което буди тревога
Коментари Харесай

Тревожна новина: Британският щам пак мутира и застрашава ваксините

 Британският вариант на ковид е мутирал още веднъж, което буди паника измежду управляващите в Лондон, че може да понижи резултата от имунизациите. В 11 от 214 159 проби са открити някои тревожни генетични промени, към този момент видяни и във разновидностите на COVID-19 в Бразилия и Южна Африка. Смята се, че те могат да се опълчват на имунитет от предходни инфекции.

Експертът по вирусите от университета в Лестър Джулиан Танг дефинира пред Би Би Си откритието като обезпокоително развиване, въпреки и не напълно ненадейно. Той акцентира, че е значимо хората да следват разпоредбите за обществена отдалеченост, с цел да се предотвратят опциите вирусът да мутира в допълнение, защото има заплаха да продължи да еволюира и да основава огнища от нови разновидности, написа " ".

Тревожната вест идва единствено ден откакто управляващите признаха, че са разкрили във Англия редица случаи на южноафриканския вариант, и започнаха незабавно тестване на 80 хиляди души на 8 места в страната. Целта е да се ограничи разпространяването му в точния момент, до момента в който се вършат изследвания дали е резистентен на прилаганите ваксини. Живеещите в тези региони бяха призовани да останат по домовете си и да чакат да им бъде доставен тест.

Междувременно 140 персонални лекари настояха хремата, възпаленото гърло и главоболието да бъдат включени в листата със признаци на ковид, при които пациентите се тестват, защото са открили, че те са доста по-често срещани в последно време спрямо висока температура, кашлица и загуба на подушване, които бяха присъщи за първичния вид на COVID-19.

Междувременно на 100 години умря капитан Том Мур, който събра 33 милиони лири за щедрост с разходки в градината си. Ветеранът воин беше повален от ковид.

Сред първите болни от него преди година бе и актрисата с български корени Рита Уилсън. Тя се болести дружно със брачна половинка си Том Ханкс предишния март в Австралия. Направен преди 2 седмици тест обаче посочил, че Рита към този момент е изгубила антителата против ковид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР