За първи път от 12 години Байерн Мюнхен няма да

...
За първи път от 12 години Байерн Мюнхен няма да
Коментари Харесай

Проклятието Хари Кейн застигна и Байерн

За първи път от 12 години Байерн Мюнхен няма да вземе нито един трофей, откакто отпадна от Реал Мадрид в Шампионската лига.

Преди това баварците изгубиха Бундеслигата, където първенец е Леверкузен, а по-рано през годината отпаднаха от шампионата за Купата на Германия, губейки сензационно от Саарбрюкен във втория кръг. За Суперкупата Република България Лайпциг завоюва с 3:0.

За последно Байерн не съумя да вземе трофейл през сезон 2011/2012 година, като от този момент баварците завоюваха Бундеслигата 11 пъти, 5 пъти националната купа и Суперкупата, а също по този начин взеха Шампионската лига два пъти и два пъти Световното клубно състезание.

Във фенските среди към този момент се приказва за проклятието Хари Кейн, който дойде в Байерн, с цел да завоюва трофей, само че няма да може да го направи тази година, макар че изигра страховит сезон. Хейн бе звезда във Висшата лига с Тотнъм, само че по този начин и не подвигна купа, като единствената такава е в приятелския шампионат Ауди Къп през 2019 година. Англичанинът към този момент се трансформира в воин на голям брой мемета и видеоклипове, които наводняват интернет.

Всъщност британският нападател ще стане голмайстор в Бундеслигата, а сега води и листата в Шампионската лига с 8 гола, като Винисиус и Родриго от Реал са с 3 по-малко, а може да се допусна, че ще е извънредно мъчно да го настингат за един мач.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР