Руските олигарси, които попаднаха под ударите на западните санкции, започнаха

...
Руските олигарси, които попаднаха под ударите на западните санкции, започнаха
Коментари Харесай

Олигарси започнаха да връщат активите си в Русия заради санкциите

Руските олигарси, които попаднаха под ударите на западните наказания, започнаха последователно да трансферират активите си назад в родината си. Това значително беше улеснено от обстоятелството, че Кипър и Швейцария стопираха да дават услуги за ръководство на фамилни тръстове, в случай че техните учредители или бенефициенти са съветски жители, оповестява Блумбърг.

Както двама съветски милиардери заявиха при изискване за анонимност, прехвърляйки активите си в Русия, бизнесмените са изправени пред риска от национализация на бизнеса. Те  заявиха, че в този момент са принудени да вършат бизнес единствено в Русия и се пробват да не мислят за опцията страната да национализира активите им. Друг бизнесмен, който също е попаднал под глобите и е преместил активите си в Русия, съобщи пред Bloomberg, че в този момент се пробва да построи живота си в Русия.

Общото положение на 26-те милиардери, упоменати от Блумбърг, чиято междинна възраст е 63 години, е към 350 милиарда $. Заради възрастта си те трябва да възнамеряват по какъв начин да предадат положението на наследниците си. Агенцията твърди, че от решението на тези хора зависи развиването на стопанската система и всички бизнес браншове, в коя страна и по какъв начин тъкмо да го създадат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР