Британският производител на спортни автомобили Макларън представи най-близкия до пистовите

...
Британският производител на спортни автомобили Макларън представи най-близкия до пистовите
Коментари Харесай

"Сена" стана най-близкият до пистата цивилен автомобил на "Макларън"

Британският производител на спортни коли " Макларън " показа най-близкия до пистовите болиди модел, който е сертифициран за приложимост по обществената пътна мрежа. " Сена " се отличава с каросерия, направена напълно от въглерод, като общото тегло на колата е единствено 1198 кг.

© Макларън

Те се задвижват от осемцилиндров V-образен мотор с мощ 800 конски сили. Скоростната кутия е автоматизирана с двоен съединител и седем предавки, а предаването е задно.

На пръв взор " Макларън Сена " шокира с агресивното си лъчение, дължащо се значително на аеродинамичните детайли, част от които дейни.

© Макларън

В салона карбонът е оставен забележим, а седалките могат да бъдат тапицирани с кожа или алкантара. Бутоните в купето са понижени до най-малко, а цялата нужна информация се обезпечава от два екрана.

Водачът може да избира сред четири режима на шофиране - удобен, състезателен, за писта и спортен. Окачването е с променливи характерности, като още веднъж разновидностите са удобни, спортни и пистови настройки.

© Макларън

Спирачките са най-високотехнологичните, инсталирани в сериен модел на " Макларън ", като употребяват дискове от въглеродни нишки и керамика. " Сена " е третият модел, част от проекта Тrack22, на английския производител.

© Макларън

Автомобилът ще се прави на ръка в Англия, като проектите са да бъдат пуснати 500 коли, с цена 750 000 лири (1.65 милиона лева) всеки.

© Макларън
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР