Британският принц Андрю отхвърли обвинения в сексуално посегателство в аферата

...
Британският принц Андрю отхвърли обвинения в сексуално посегателство в аферата
Коментари Харесай

Принц Андрю отрече обвиненията

Британският принц Андрю отхвърли обвинявания в полово посягане в аферата на Джефри Епстийн в изявление за „ BBC “. Те пристигнаха от жена, която твърди, че аристократът я принудил да спи с него в разнообразни имения на Епстийн. В съвсем едночасовото изявление, снимано в Бъкингамския замък, по-малкият наследник на кралица Елизабет Втора, твърди, че няма никакъв спомен да е срещал обвинителката си Вирджиния Робъртс. Андрю призна, че връзките му с американския финансист може да са сложили кралското семейство в неловко състояние, само че те не са опетнили репутацията на двора. Обвинителката на Епстийн твърди, че е била заставена да има полови връзки с принца в Лондон през 2001-а, когато била на 17, а след това още два пъти в Ню Йорк и на частен остров на Епстийн на Карибите. Принцът съобщи, че сходно нещо не се е случвало и че е подготвен да даде показания пред правораздаването при подобаващите условия. Пред пресата през август Робъртс сподели, че принцът е изцяло наясно с постъпките си и изрази вяра, че той ще бъде почтен. Тогава тя беше изслушана по време на правосъдно съвещание в Ню Йорк дружно с 15 други тъжителки, малко преди делото против Епстийн да завърши с претекста, че той се е самоубил в пандиза две седмици по-рано.

Междувременно английските медии започнаха да тиражират фотография на принц Андрю с обвинителката като млада. На назад във времето се вижда Гизлен Максуел – дъщерята на медийния магнат Робърт Максуел. Много от обвинителките на Епстийн настояват, че са били „ набирани “ точно от Гизлен, която е другарка на принца и някогашна съратничка на американския финансист - нещо, което тя отхвърли. В изявлението Андрю изрази подозрения за достоверността на фотографията и съобщи, че всеки ден съжалява за срещата си с Епстийн в Ню Йорк след освобождението му от пандиза през 2010-а. Тогава той прекара 13 месеца зад решетките, откакто през 2008-а беше наказан поради склоняване на млади девойки към проституция във Флорида.

Миналия юли Епстийн беше още веднъж задържан и упрекнат, че в продължение на години е провел мрежа от десетки млади девойки, които са правели разтривки, преминаващи в изнасилвания в парцелите му. Финансистът беше открит мъртъв на 10 август в килията си в пандиза в Ню Йорк. Резултатите от аутопсията потвърдиха самоубийство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР