Британският престолонаследник принц Чарлз пусна собствен био джин с билки,

...
Британският престолонаследник принц Чарлз пусна собствен био джин с билки,
Коментари Харесай

Принц Чарлз събира пари от алкохол

Британският престолонаследник принц Чарлз пусна личен био джин с билки, които са отгледани в неговата градина. Приходите от джин " Хайгроув ", наименуван на кралските градини Хайгроув, ще отидат за благотворителната организация на принца, чиято цел е основаването на устойчиви общности.

Джинът се създава в Оксфорд със зърно, отглеждано в кралската градина. Самият принц Чарлз е взел участие в дегустациите, до момента в който джинът е разработван. Той и специалистът по зърнени храни Кори Мейсън от Оксфордската занаятчийска дестилерия са обходили градината му, с цел да почерпят ентусиазъм за изработката на напитката. Така се е стигнало до прибавянето на лимонова вербена, мащерка и розмарин, настояват от фамозния магазин Fortnum & Mason, който продава биоджина. В него има и култивиран чай, а мирис на лавандула.

Кори Мейсън, който е и основният дестилатор на дестилерията Oxford Artisan разказва джина като: „ обичаен, грациозен, изтънчен, само че със комплицирани билкови нотки на обичайната британска градина ".

Бутилка джин на принца на Уелс коства съвсем 40 британски лири и за момента се продава единствено във Англия. Сервирането му е класика: сипвате мярка джин в напълнена с лед невисока чаша, преди да долеете с тоник и да гарнирате с комат лимон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР