Британският премиер Тереза Мей заяви днес, че с Европейската комисия

...
Британският премиер Тереза Мей заяви днес, че с Европейската комисия
Коментари Харесай

Мей: С ЕК договорихме бъдещите отношения на Великобритания с ЕС

Британският министър председател Тереза Мей съобщи през днешния ден, че с Европейската комисия е контрактуван план за декларация за бъдещите връзки сред Англия и Европейския съюз, съобщи Ройтерс.

" Споразумението, което постигнахме е сред Англия и Европейската комисия. Сега остава водачите на останалите 27 страни членки на Европейски Съюз да го прегледат в дните преди специфичната среща на Европейския съвет в неделя ", съобщи Мей пред публицисти на " Даунинг стрийт ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Тереза Мей съобщи, че английският народ желае въпросът с Брекзит да бъде решен и желае добра договорка, която да подсигурява по-светло бъдеще.

Мей уточни, че е разговаряла с испанския министър-председател Педро Санчес и че в неделя ще бъде реализирана договорка, допустима за цялото английско семейство, в това число и за Гибралтар.

Според Мей съглашението ще отбрани работните места и сигурността на британците и ще запази единството на Англия.

Голямо предизвикателство за проектите на Мей са предстоящите през идващия месец диспути в английския парламент.

Представители на 28-те страни от Европейски Съюз би трябвало да се съберат на следващия ден, с цел да приготвят срещата на върха, обсъждана като решителен миг в процеса.

Според политическата декларация преходният интервал след Брекзит, по време на който разпоредбите на Европейски Съюз ще продължат да се ползват във Англия, може да продължи до края на 2022 година, показва ДПА.

В момента се планува преходният интервал да бъде 21 месеца - до края на 2020 година

В текста на декларацията обаче се споделя, че Англия и Европейски Съюз могат да " вземат само решение за удължение на преходния интервал с до една или две години ".

Спорният въпрос беше оставен отворен в по-ранна версия на съглашението за излизане на Англия от Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР