Британският премиер Тереза Мей спечели поредната важна битка по пътя

...
Британският премиер Тереза Мей спечели поредната важна битка по пътя
Коментари Харесай

С наближаването на Брекзит позициите на Тереза Мей стават по-нестабилни

Британският министър председател Тереза Мей завоюва следващата значима борба по пътя към Брекзит. 
Камарата на общините отхвърли всички импортирани по-рано в Камарата на лордовете ремонти в проектозакона за излизане от Европейския съюз, най-важните от които бяха Народното събрание да се поизнесе по заключителното съглашение и по оставането в митническия съюз. 
На пръв взор министър председателят завоюва елементарно парламентарната борба откакто даде обещание на бунтовниците в нейната Консервативна партия по-голямо присъединяване на Народното събрание в решенията за Брекзит, до момента в който лейбъристките депутати продълават да нямат ясна и единна политика. 
Въпреки всичко позицията на Тереза Мей е по-нестабилна отвсякога с доста незнайни пред бързо наближаващата дата за Брекзит - 29 март 2019 година. Победата й в Народното събрание е пирова, престижът й продължава да пада, а неналичието на парламентарно болшинство я изправя пред търсенето на формула, която да сдобри двете фракции в нейната партия. 
Брекзит чука на вратата, а с играта на пинг-понг между Камарата на общините и Камарата на лордовете английското държавно управление надали ще се яви на срещата на високо ниво на Европейски Съюз в края на юни с нещо по-конкретно. 
В звуковия файл чуйте коментара на Веселин Паунов от Лондон.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР