Британският премиер Тереза Мей се надява, че Обединеното кралство и

...
Британският премиер Тереза Мей се надява, че Обединеното кралство и
Коментари Харесай

Тереза Мей очаква търговски преговори с ЕС през октомври

Британският министър председател Тереза Мей се надява, че Обединеното кралство и Европейският съюз най-рано през октомври тази година ще продължат да дискутират своите бъдещи търговски връзки след Brexit. Това излиза наяве от изказване на кабинета на министър-председателя.
" Както по-рано съобщи министърът по въпросите на Brexit Дейвид Дейвис, ние имаме вяра, че Европейски Съюз би трябвало да покаже по-голяма съобразителност и еластичност, когато става въпрос за тези договаряния. Надяваме се през октомври да можем да продължим с разискването на бъдещите ни отношения”, се показва в него.
Брюксел обаче продължава да твърди, че Лондон първо би трябвало да реши въпроси като правата на жителите след развода и границата на Северна Ирландия, преди да стартират диалози за комерсиална договорка.
На референдума за участието на Англия в Европейски Съюз, който се организира на 23 юни м.г., последователите на Brexit завоюваха с 51,9% против 48,1%. На 29 март министър председателят Тереза Мей публично уведоми Брюксел за започването на двугодишната процедура по излизане от Европейски Съюз, която би трябвало да завърши до края на март 2019 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР