Британският премиер Тереза Мей пристига днес на посещение в Брюксел,

...
Британският премиер Тереза Мей пристига днес на посещение в Брюксел,
Коментари Харесай

Мей пристига в Брюксел за среща с Юнкер

Британският министър председател Тереза Мей идва през днешния ден на посещаване в Брюксел, където ще организира среща с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по отношение на излизането на Англия от Европейския съюз, предава „ Франс прес ", представена от „ Фокус ".

По-рано ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че работният обяд с Мей е „ абсолютният краен период " за постигането на прогрес по някои проблеми към Брекзит. В противоположен случай мечтаното от Лондон начало на договарянията за комерсиално съглашение с Европейски Съюз ще бъде забавено.

Тереза Мей, английският договарящ за Брекзит Дейвид Дейвис и още няколко публични лица ще участват на работен обяд в Брюксел с Жан-Клод Юнкер, договарящия от страна на Европейски Съюз Мишел Барние и други високопоставени представители на организацията.

По информация, обявена от Даунинг Стрийт, министър председателят ще се срещне и с Доналд Туск.

Главните въпроси, които делегациите на Мей и Юнкер ще обсъдят, са сумата, която Англия би трябвало да заплати за излизането си от Европейски Съюз, границата сред Обединеното кралство и Република Ирландия и правата на европейските жители на територията на Обединеното кралство след Брекзит.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР