Британският премиер Борис Джонсън заяви, че правителството му се надява

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че правителството му се надява
Коментари Харесай

Борис Джонсън обяви разхлабване на мерките, отваря пъбовете да надигне една халба

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че държавното управление му се надява ваканционните пътувания на британците в чужбина да могат да се възобновят от 17 май, само че не желае да подценява броя на новозаразените с Covid-19 в други страни, съобщи Ройтерс.

" Надяваме се пътуванията да се възобновят от 17 май, само че не желая да предопределям нещата или да недооценявам компликациите, които следим в някои от страните, където желаят да отидат хората ", сподели Джонсън на конференция.

Той съобщи, че по-късно тази седмица работна група ще даде рекомендации за " рационален " проект .

Джонсън съобщи, че идващият стадий в разхлабването на ограничаващите ограничения във Англия ще е на 12 април с отварянето на козметичните и фризьорски салони, фитнес залите, магазините от второстепенно значение и откритите пространства на питейните заведения и заведенията за хранене, съобщи Асошиейтед прес.

Самият Джонсън съобщи, че след 12 април ще отиде в някой пъб " да надигне една халба ", отбелязва Ройтерс.

Ще отпадне и възбраната за престой с преспиване в други частни домове и ще бъдат отворени и зоопарковете и кината навън.

Тези ограничения важат за Англия. Шотландия, Уелс и Северна Ирландия следват сходни, само че леко разнообразни проекти.

След обновяване на пътуванията Англия ще категоризира страните по трицветна " светофарна " система с алено, жълто и зелено според от тяхното ниво на имунизация, броя на инфектираните им с новия ковид и съществуването на разновидности на вируса. Идващите от " зелени " страни хора ще би трябвало да бъдат тествани, само че няма да бъдат задължени да съблюдават карантина.

Джонсън съобщи, че имунизационната стратегия в страната напредва с положително движение, а броят на новозаразените спада. Той удостовери, че държавното управление ще тества противоречивата система с " имунизационни паспорти " за подкрепяне на пътуванията и наличието на всеобщи събития.

Въпросът с имунизационните паспорти е бурно обсъждан в целия свят с питания до каква степен държавните управления, работодателите и частните компании имат право да знаят здравословното положение на жителите. На такива имунизационни паспорти се опълчват голям брой английски политици от всички политически сили и това предложение може да се сблъска със мощен отпор в Народното събрание, където ще бъде импортирано този месец, отбелязва АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР