Британският премиер Борис Джонсън пристигна днес в Киев за разговори

...
Британският премиер Борис Джонсън пристигна днес в Киев за разговори
Коментари Харесай

Джонсън с тежко обвинение към Путин. Какво го предупреди?

Британският министър председател Борис Джонсън дойде през днешния ден в Киев за диалози с украинския президент Володимир Зеленски на фона на изостреното напрежение с Русия. Джонсън предизвести Русия да " отстъпи " от всевъзможни военни дейности против Украйна и даде обещание, че Обединеното кралство " ще стои един до друг " със своя съдружник, съобщи Skynews.

На конференция дружно с украинския президент Владимир Зеленски в Киев, министър-председателят сподели: „ От единствено себе си се схваща, че по-нататъшното съветско навлизане в Украйна ще бъде политическа и филантропична злополука... би било и военна злополука ".

Той предизвести, че се готви " пакет от наказания и други ограничения ", при първите руски войници, преминали на украинска територия ".

Джонсън сподели още, че е „ жизненоважно е Русия да отстъпи обратно и да избере пътя на дипломацията и имам вяра, че това към момента е допустимо “.

Той счита, че съветските войски на границата с Украйна съставляват „ ясна заплаха “ и упрекна съветския президент Владимир Путин, че се пробва да преначертае картата на сигурността на Европа.

В свое изказване и държавното управление на Украйна предизвести, че „ всяко по-нататъшно съветско навлизане в Украйна би било голяма стратегическа неточност и ще има съществени филантропични разноски “.

" Като другар и либерален сътрудник Англия ще продължи да поддържа суверенитета на Украйна против тези, които се стремят да го унищожат ", написа Джонсън в Twitter преди приземяването на самолета си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР