Британският премиер Борис Джонсън обмисля въвеждането през следващата седмица на

...
Британският премиер Борис Джонсън обмисля въвеждането през следващата седмица на
Коментари Харесай

Великобритания готви пълна карантина

Британският министър председател Борис Джонсън обмисля въвеждането през идната седмица на едномесечна цялостна карантина в Англия с вяра ограничаващите ограничения да бъдат вдигнати преди Коледа

Би Би Си заяви тази заран, че е видяло държавни документи, в които се споделя, че се чака доста по-висок брой смътни случаи на Covid-19, в сравнение с през първата вълна на пандемията, в случай че не бъдат въведени незабавно още ограничавания, предава БНР.

Говори се за жертви от порядъка на 4000 души на ден и 85 000 през зимата. Така че упованията са, най-вероятно още от понеделник, да бъде издадена нова разпоредба хората да останат по домовете си, като изключение ще бъде направено за учебните заведения, колежите и университетите. Както и при предходната цялостна карантина, единствено огромните магазини, продаващи най-необходими артикули ще останат отворени.

Здравните и научните съветници на държавното управление от дълго време приканват за налагане на цялостна карантина. На среща на Даунинг стрийт късно нощес те са показали доказателства на Борис Джонсън за по-бързото разпространяване на болестта от предстоящото и са предизвестили, че към този момент е извънредно време за деяние. На срещата са участвали всички най-важни министри от кабинета на Джонсън.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР