Британският премиер Борис Джонсън е под силен натиск да увеличи

...
Британският премиер Борис Джонсън е под силен натиск да увеличи
Коментари Харесай

183 037 заразени с Covid-19 за ден във Великобритания

Британският министър председател Борис Джонсън е под мощен напън да усили потенциала за тестване откакто през вчерашния ден бяха регистрирани рекордните 183 037 инфектирани с Covid-19 за ден. В цялата страна има изострен дефицит на комплекти за тестване. В същото време здравните управляващи интензивно се приготвят за евентуална вълна от хоспитализация вследствие на настъплението на разновидността Омикрон.

В деня на следващия скръбен връх със заразявания хората нямаха опция да си поръчат онлайн ангигенни или PCR проби, нито пък да ги намерят по аптеките.

Голямото търсене на проби бе подбудено най-много от смяната в разпоредбите за самоизолация, защото тя може да бъде понижена от 10 на 7 дни при два следващи негативни теста на шестия и седмия ден, само че също и след апела на управляващите хората, които ще честват на открито Нова година да си създадат проби преди този момент.

Претоварването на пощите в празничния интервал също е фактор.

Учени като имунологът професор Питър Оупъншоу са загрижени, че новогодишната нощ може да се окаже „ съвършена опция “ за разпространяване на болестта изключително в случай, че хората нямат да имат опция да си създадат тест.

От Агенцията за здравна сигурност обявиха, че се прави всичко допустимо доставките до аптеките и по домовете да бъде изцяло обновена в най-скоро време.

Правителството се приготвя интензивно и за справяне с увеличаващия се брой на приетите в болница.

Вече са подготвени 8 краткотрайни лечебни заведения, всяка от които може да поеме незабавно по към 100 пациенти. Набелязани са проекти за обезпечаване на спомагателни 4 000 кревати, в случай че се наложи. Между другото тъкмо през днешния ден се навършва една година от одобряването на имунизацията на „ АстраЗенека “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР