Британският министър за излизането на Великобритания от Европейския съюз Дейвид

...
Британският министър за излизането на Великобритания от Европейския съюз Дейвид
Коментари Харесай

Британският министър по Брекзита подаде оставка

Британският министър за излизането на Англия от Европейския съюз Дейвид Дейвис е подал оставка довечера, предадоха ДПА и Ройтерс.

Причина за напускането му е станала среща, целяща разработване на консенсус в английското държавно управление по отношение на проектите на английската премиерка Тереза Мей, по данни на ДПА.

Загубата на основния й договарящ за Брекзита е удар за английската премиерка и акцентира дълбоките разделения в ръководещата Консервативна партия по отношение на изтеглянето от Европейски Съюз.

След срещата на кабинета в Чекърс, извънградската резиденция на английските министър председатели, изглеждаше, че Мей е съумяла да убеди най-твърдите поддръжници на Брекзита в кабинета, в това число Дейвис, да поддържат проекта й за основаване на зона за свободна търговия сред Англия и Европейски Съюз, отбелязва Ройтерс.

Известно е, че Дейвис поддържаше концепцията за корав Брекзит. Оставката му ще насърчи поддръжниците на същите позиции и в случай че и други министри подадат оставки е допустимо да се стигне до рухване на държавното управление, разяснява ДПА.

Малко след Дейвис оставка подаде и Стив Бейкър, почитан чиновник на министерството за Брекзита, оповестява Ройтерс, цитирайки данни на в. " Телеграф ".

Вчера министър председателите на Австрия и Ирландия Себастиан Курц и Лио Варадкар приветстваха новия английски проект за Брекзита като стъпка напред, само че подчертаха, че остават доста въпроси, на които би трябвало да бъде открит отговор, в това число по отношение на предлагането за митниците, съобщи Ройтерс.

Вчера антиевропейски настроеният министър на околната среда Майкъл Гоув разгласи обществено поддръжката си за проекта на Мей.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР