Британският министър-председател Борис Джонсън, който беше диагностициран с коронавирус през

...
Британският министър-председател Борис Джонсън, който беше диагностициран с коронавирус през
Коментари Харесай

Борис Джонсън е бил близо до смъртта

Британският министър-председател Борис Джонсън, който беше диагностициран с ковид през месец април, е бил покрай гибелта. Това разкри английският външен министър Доминик Рааб, представен от Би Би Си.

Дипломатът сподели, че е бил обезпокоен, че министър председателят може да почине от COVID-19. Борис Джонсън бе настанен в интензивното поделение, само че в последна сметка нещата завършиха наред и Джонсън бе изписан от болничното заведение здрав. „ Коронавирусът съвсем лиши живота на нашия министър председател, наш другар и лидер”, сподели Доминик Рааб, който заместваше премиера по време на заболяването.

Той е бил обезпокоен и за годеницата на премиера, която тогава беше бременна. Рааб обаче добави: „ Винаги имах вяра, че с изключителната грижа на Националната здравна работа и военен дух, той (Джонсън) ще се оправи”. Борис Джонсън бе настанен в болничното заведение на 6 април.

Тогава от Даунинг стрийт оповестиха, че това е превантивна мярка, само че по-късно здравословното положение на премиера се утежни и се наложи да бъде подложен на интензивно лекуване. Англия е европейската страна с най-вече жертви от COVID-19 – над 42 хиляди. В момента различен международен водач – американският президент Доналд Тръмп – е подложен на лекуване поради позитивна проба за новия ковид. Доминик Рааб изрази убеденост, че Тръмп ще направи тъкмо това, което му споделят лекарите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР