Британският министър, отговарящ за масовото ваксиниране - Надим Захауи, заяви,

...
Британският министър, отговарящ за масовото ваксиниране - Надим Захауи, заяви,
Коментари Харесай

Хората могат да разчитат на британските ваксини

Британският министър, отговарящ за всеобщото имунизиране - Надим Захауи, съобщи, че хората могат да разчитат на английските ваксини макар изразената угриженост, че продуктът на „ АстраЗенека/Оксфорд “ не е задоволително ефикасен против южноафриканския вариант на ковид, съобщи БНР.

Разпространените от вестник „ Файненшъл таймс “ резултати от непълни проучвания, показващи, че имунизацията на „ АстраЗенека “ обезпечава минимална отбрана против леки и приблизително тежки случаи на заразявания с южноафриканския вариант, разбуниха духовете на Острова. Надим Захауи се опита да успокои хората с думите, че употребяваната ваксина е изцяло функционална против доминантните разновидности на COVID-19. Заместник-министърът на опазването на здравето Едуърд Аргар сподели тази заран по Би Би Си, че на територията на Обединеното кралство са регистрирани 147 случая на заразявания с южноафриканския вариант.

Въпреки незначителната численост, по думите на Аргар, държавното управление следи от близко обстановката. Вариантът, засечен в Кент, продължава да е главният вариант на вируса на Острова. В публикация за вестник „ Дейли телеграф “ тази заран Надим Захауи написа, че учените работят за възстановяване на имунизациите, тъй че те да бъдат ефикасни и против новите варианти. Междувременно професор Сара Гилбърт от университета в Оксфорд изрази убеденост, че модифицирана версия на имунизацията на „ АстраЗенека “ особено за справяне с южноафриканския вариант ще бъде подготвена за потребление през есента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР