Британският министър на вътрешните работи Прити Пател одобри екстрадицията на

...
Британският министър на вътрешните работи Прити Пател одобри екстрадицията на
Коментари Харесай

Великобритания одобри екстрадицията на Джулиан Асанж в САЩ

Британският министър на вътрешните работи Прити Пател утвърди екстрадицията на създателя на " Уикилийкс " Джулиан Асанж в Съединени американски щати, където той е търсен по 18 обвинявания, в това число за нарушение на закона за шпионажа.

" На 17 юни, след преразглеждане от Магистратския съд в Уестминстър и от Върховния съд в Лондон, екстрадицията на Асанж в Съединени американски щати беше утвърдена. Асанж има право на нормалния 14-дневен период за обжалване ", цитира вестник " Гардиън ".

50-годишният австралиец е упрекнат в Съединени американски щати в закононарушения, свързани с най-големия случай на откриване на класифицирана информация в историята на Съединени американски щати. По обвиняванията го грозят общо 175 години затвор. Миналия месец Уестминстърският магистратски съд в Лондон издаде заповед за изгонването на Асанж в Съединени американски щати след решение на Върховния съд. През последните три години Асандж е държан в лондонския затвор с оптималната степен на сигурност " Белмарш ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР