Британският министър на околната среда Джордж Юстъс даде тази сутрин

...
Британският министър на околната среда Джордж Юстъс даде тази сутрин
Коментари Харесай

Британският екоминистър с висока оценка на ангажиментите в Глазгоу

Британският министър на околната среда Джордж Юстъс даде тази заран висока оценка на решението на международните водачи за справяне с обезлесяването на планетата с отпущането на 14 милиарда паунда за отбрана на горите.

Първият важен резултат от Конференцията на Организация на обединените нации за климатичните пмомени в Глазгоу към този момент на разположение, разясниха английските медии, откакто международните водачи се договориха за сумата под форма на публични и частни фондове. Правителствата ще заделят 9 милиарда, останалите 5 милиарда идват от частния бранш.

Джордж Юстъс разясни тази заран за „ Скай нюз “, че самодейността включва повече от 100 страни, в които се намират към 85% от горите по света, включително Русия, Канада и някои централноафрикански страни.

Юстъс похвали категорично Бразилия, която до момента не се е заела толкоз интензивно по въпроса с обезлесяването.

Лейбъристите обаче обявиха, че Бразилия и преди е поемала задължения, само че не е спазила нито един от тях. Министърът на околната среда уточни, че ще пътува за срещата до Глазгоу тази седмица с трен. Той сподели, че няма електрически автомобил или термопомпа вместо бойлер, само че съществено мисли по въпроса.

Премиерът Борис Джонсън обаче през днешния ден е обект на обвинявания в двуличие, откакто стана ясно, че ще се върне от Глазгоу в Лондон с частен аероплан, макар че интензивно убеждава международните водачи да понижат излъчванията на нездравословни газове.

От Даунинг стрийт споделиха, че се постанова министър председателят да употребява аероплан, поради натоварения му график и че употребяваното гориво е частично от възобновими източници.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР