Британският министър на образованието Надим Захауи, който преди това бе

...
Британският министър на образованието Надим Захауи, който преди това бе
Коментари Харесай

Британският здравен министър смята, че карантината може да бъде намалена на 5 дни

Британският министър на образованието Надим Захауи, който преди този момент бе министър за имунизациите, счита, че се следи преход на ковид от пандемия към ендемия и че намаляването на интервала за самоизолация на пет дни ще бъде от огромна изгода за доста браншове, написа „ Сънди таймс “.

Минималнят интервал сега за самоизолация за хора с позитивен тест е седем дни, само че основни браншове изпитват съществени проблеми с личния състав, в това число националното опазване на здравето. Надим Захауи е на мнение, че този период може да бъде понижен на пет дни, защото пандемията минава в ендемия, съгласно „ Сънди таймс “.

На процедура Захауи е първият министър, намерено подкрепил понижаване на самоизолирането на пет дни. Вестникът също така спекулира, че до седмици ще престане потреблението на безплатните латерални проби.

Самият Надим Захауи обаче опроверга тези изказвания по " Скай нюз ", като сподели, че държавното управление не е вземало решение по въпроса и безплатните латерални проби ще се вършат, до момента в който това е належащо. Министърът на образованието съобщи, че ще направи всичко, което е по силите му, учебните заведения да останат отворени. Той добави, че националното опазване на здравето го чакат няколко тежки седмици.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР