Британският министър на финансите Филип Хамънд и министърът за Брекзит

...
Британският министър на финансите Филип Хамънд и министърът за Брекзит
Коментари Харесай

Британски министри се молят на германския бизнес да ги подкрепи за Брекзит

Британският министър на финансите Филип Хамънд и министърът за Брекзит Дейвид Дейвис с пряк зов към водачите на немския бизнес да оказват помощ за подписване на съглашение за Брекзит, което да обезпечава бъдещето на финансовия бранш на Обединеното кралство , написа " Гардиън ".

Днес двамата министри са в Германия в опит да убедят Берлин да накара Европейски Съюз да промени непреклонната си позиция финансовите услуги да не бъдат включвани в окончателното съглашение .

Според министрите съглашението с Европейски Съюз би трябвало да покрива стопанската система, в това число промишлеността и финансовите услуги. Те подчертаха, че от витална значимост е да продължи консолидираното на банковия бранш след Брекзит , с цел да се избегне финансова " злополука " като през 2008 година и рецесията в еврозоната, която докара до разпределяне на помощ на Ирландия, Португалия и Гърция.

Преди няколко седмици Европейски Съюз предизвести, че в съглашението няма да в лезе Лондонското сити, до момента в който Обединеното кралство упорства да излезе и от единния пазар.

Вестник " Файненшъл таймс " написа, че Европейски Съюз е предизвестил фирмите да се приготвят при положение, че Обединеното кралство напусне съюза без съглашение.

В публикация за немския вестник Frankfurter Allgemeine Хамънд и Дейвис пишат, че Лондон желае съглашение, което поддържа съдействие с европейския банков бранш.

Двамата министри ще се срещнат с немския бизнес. По време на диалозите се чака да призоват за " споделена визия " на бизнес ползите. Според тях търговията сред Англия и Европейски Съюз е в размер на 750 милиарда евро на година, като една четвърт, 113 милиарда евро, от износа на Европейски Съюз към Острова е от Германия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР