Британският Кралски колеж по акушерство се отказва от 12-годишната си

...
Британският Кралски колеж по акушерство се отказва от 12-годишната си
Коментари Харесай

Край на 12-годишната кампания срещу Цезаровото сечение, внушавала чувство за провал

Британският Кралски лицей по акушерство се отхвърля от 12-годишната си акция в поддръжка на естественото раждане, признавайки, че тя е причинила възприятие за неуспех у някои дами.

Колежът към този момент няма да призовава родилките за раждане без здравна интервенция.

Директорът на образователното заведение професор Кати Уоруик отхвърли, че стартиралата през 2005 година акция е изложила на риск дамите. Но все пак удостовери пред вестник " Таймс ", че е пристигнало време за нейния край. Тя добавя, че в случай че кампанийно се приказва единствено за изгодите от вагиналното раждане, се основава чувството, че професионалният интерес на акушерките е ориентиран единствено към раждащите естествено дами. " Ние не желаем да ускоряваме у тях възприятие за неуспех единствено за това, че не са родили обикновено. За страдание, тъкмо по този начин се получи при някои дами ", прибавя проф. Уоруик.

През годините колежът постави старания да убеди бъдещите майки в изгодите от естественото раждане - без Цезарово сечение, епидурална анестезия, предизвикателство с лекарства и приложимост на медицински принадлежности.

Отчетено било обаче, че някои дами одобряват тези рекомендации непременно. Смята се, че схващането за обикновено раждане непременно от време на време усилва риска при раждане. " Индипендънт " цитира отчет за окръг Моркамб бей, където са регистрирани 11 смъртни случая на новородени и на една родилка, за които се приема, че може да имат връзка с това.

Проф. Уоруик споделя, че не е вярвала, че някои акушерки ще одобряват рекомендациите за стимулиране на естественото раждане до степен " отвън границите на сигурността ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР