Британският крал Чарлз Трети използва повода на ежегодното послание на

...
Британският крал Чарлз Трети използва повода на ежегодното послание на
Коментари Харесай

Крал Чарлз III с първо коледно послание

Британският крал Чарлз Трети употребява мотива на годишното обръщение на английския монарх, с цел да отдели огромно внимание на повишената цена на живота и на хората, които оказват помощ на нуждаещите си, само че също по този начин той отдаде респект и на починалата си майка, кралица Елизабет Втора, която умря през септември, съобщи Би Би Си.

Това е първото коледно обръщение на крал Чарлз Трети, чиято гала по коронясване ще бъде напролет на идната година.

В речта си той приказва за огромното безпокойствие и компликациите на тези, които се пробват да платят сметките си и се мъчат да изхранват фамилиите си и да обезпечат топлота вкъщи. Това изявление пристигна в миг, в който инфлацията в страната доближава съвсем 11 %.

Посланието на краля бе записано авансово в параклиса " Сейнт Джордж " в Уиндзорския палат, където през септември бе траурната гала в стеснен фамилен кръг за Елизабет Втора, последвала държавното заравяне в Уестминстърското абатство. Във видеото с посланието на Чарлз Трети се виждаха и фрагменти от кухни за публично хранене, хранителни банки и организации и доброволци, подпомагащи бездомници.

" Аз изключително доста желая да отдам респект на всички тези невероятни хора, които по този начин обилно обезпечават храна и вършат парични дарения, или пък посвещават най-ценното си владеене - своето време, с цел да поддържат тези към тях, които се нуждаят най-вече ", сподели Чарлз в посланието си.

Бъкингамският замък към този момент заяви, че монархът е решил всички средства, дарени след гибелта на Елизабет Втора да отидат за благотворителна организация, която подкрепя тези хора, които не могат да платят енергийните си сметки.

Чарлз Тре
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР