Британският журналист Джон Холтиуангър в провокативна статия заявява, че оценките

...
Британският журналист Джон Холтиуангър в провокативна статия заявява, че оценките
Коментари Харесай

Защо тройкаджии в училище стават отличници в живота

Британският публицист Джон Холтиуангър в провокативна публикация декларира, че оценките в учебно заведение въобще не са индикатор за интелектуалните качества и че тройкаджиите реализират повече триумфи в живота, в сравнение с отличниците.

Предлагаме ви да се запознаете с доводите на създателя.

Както е известно, хора като Стив Джобс в никакъв случай не са приключили лицей.

Умът е нереално разбиране, а достиженията в учебно заведение не постоянно са най-обективния му измерител. Училището не постоянно е действителна подготовка за това, което ни чака в независимия живот.

Успехът изисква пристрастеност, упоритост, емоционалност и дарба да се преживее неуспеха и най-важното: да се разбере неговата полезност.

Затова толкоз тройкаджии, от които никой не е очаквал велики каузи в учебно заведение, през днешния ден ръководят света. Те схващат какво значи да се бориш, защото още от детството преодоляват повече неуспехи, в сравнение с отличниците. Точно такива черти има и всеки сполучлив бизнесмен: той не се бои да рискува, вървейки против нормите и разпоредбите - и по тази причина това може да сътвори нещо ново и извънредно.

Двойкаджията постоянно е водач в своя кръг, подготвен да поведе след себе си други по ексцентричен път, заобикаляйки учебната система. Сред тройкаджиите е най-голям процентът на нетривиално мислещите креативен персони. Психолозите са уверени, че на такива деца просто не им е забавен общоприетият набор от учебни диспциплини. В учебно заведение ни приказват, че „ може да бъде единствено по този начин, а не другояче ”, отнемайки ни желанието да мислим ексцентрично за решенията на проблемите.

Всичко това напълно не значи, че неприятните оценки в учебно заведение подсигуряват триумф в живота, както и шестиците в дневника още не са доказателство, че „ няма да стигнете надалеч ”.

Оценките са единствено числа върху хартия. В последна сметка нашият живот се дефинира от характера, опита и взаимоотношенията, а не от оценките в учебно заведение.

Ако не сте приключили добре учебно заведение или университета, не се отчайвайте. Животът е поредност от възходи и падения. Научаваме доста потребни неща в учебно заведение, само че действителните познания получаваме към този момент откакто напуснем класната стая.

Никога не спирайте да учите, в никакъв случай не се предавайте, и най-важното - не забравяйте да се наслаждавате на самия развой на приемане на познания.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР