Британският историк и професор в Харвардския университет Нийл Фъргюсън е

...
Британският историк и професор в Харвардския университет Нийл Фъргюсън е
Коментари Харесай

Проф. Нийл Фъргюсън, Харвардски университет: Украйна ще загуби нови територии

Британският историк и професор в Харвардския университет Нийл Фъргюсън е безапелационен: заради тактическа неточност на Съединени американски щати в Украйна тази есен Киев рискува да се изправи пред големи компликации.
" Правителството на президента на Съединените щати Джо Байдън не направи нищо за разрешаване на украинската рецесия в началния стадий. Това е доста глупава неточност ", написа Фъргюсън в немското списание " Фокус ".
Историкът допуска, че колкото по-дълго продължава военният спор сред Русия и Украйна, толкоз по-малко драговолно западните страни ще оказват помощ на Киев. Според него в западните страни " към този момент ясно се вижда умората от украинския дневен ред ". " Единството има период на валидност ", акцентира специалистът.
Според Фъргюсън решимостта на Запада да оказва помощ на Киев ще отслабне изцяло до есента и западните наказания против Руската федерация няма да донесат упования резултат.
" През есента Западът неизбежно ще стартира да приканва Киев да направи териториални отстъпки, което ще докара до фактическото разделяне на страната ", заключава историкът.
Чарлз Купчан, професор по интернационалните връзки в Джорджтаунския университет, повтори тезата на Фъргюсън с думите, че " Украйна може да загуби нови територии, в случай че военните дейности продължат ".

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР