Британският финтех стартъп Revolut вече официално е банка. Както редица

...
Британският финтех стартъп Revolut вече официално е банка. Както редица
Коментари Харесай

Revolut получи банков лиценз

Британският финтех стартъп Revolut към този момент публично е банка . Както редица финансови анализатори чакаха, младата компания подаде поръчка за приемане на банков лиценз посредством Централната банка на Литва и в този момент има право да предлага общоприети банкови услуги в Европа. По този метод Revolut се трансформира в първата цифрова банка, настояща на територията на Европа.

Revolut разчиташе да получи европейския банков лиценз по-рано, в първата половина на 2018 година. Но процедурата е много тромава и компанията ще стартира да обслужва първите клиенти при започване на 2019 година.

Revolut заяви пред CNN, че ще предложи банковите си услуги в дребните европейски страни, като по едно и също време с това ще разкрие филиали във Англия, Франция, Германия и Полша. Сред предлаганите от цифровата банка услуги са откриване на банкови сметки, разпределяне на заеми за настоящи потребности, фирмени заеми за дребни и междинни предприятия, търговия с акции без такси и комисионни, потребление на овърдрафт. Влоговете са застраховани за сума от 100 000 евро съгласно условията на общоевропейската система за депозитно обезпечаване.

Основателят и CEO на финтекс компанията Ник Сторонски (Nick Storonsky) показа: „Ние виждаме нещата по следния метод: физическите и юридическите лица ще подават онлайн молбите си за разпределяне на заеми в границите на единствено две минути. Одобряването става посредством най-съвременни способи и на процедура незабавно сумата постъпва в техните банкови сметки. Ние напълно и изцяло се отхвърляме от бюрокрацията и бюрократичните процеси. Ето за какво нашите услуги са доста по-евтини спрямо всички други кредитни институции“.

Освен това, Revolut работи с криптовалути и приготвя работата с тях и на други пазари. Според проектите на мобилната банка, при започване на годината компанията стартира да предлага услугите си в Съединени американски щати, Канада, Сингапур, Япония, Австралия и Нова Зеландия. Сторонски добави, че Revolut сега работи върху основаването на една обща онлайн площадка „за десетките милиони консуматори, благодарение на която могат да се ръководят всички аспекти на финансовия живот. Това става благодарение на най-съвременни технологии с минимални разходи“.

На процедура, компанията към този момент стартира практическата работа в криптовалутното банкиране. През месец август Revolut предложи банкова карта за premium клиентите си, съдържаща избрана сума в криптовалута, определена от клиента.

Към сегашен ден, банкови сметки в Revolut си откриват от 8 до 10 хиляди души на ден. Месечните преводи на цифровата банка доближават $4 милиарда месечно.

Revolut не се харесва на обичайните банки, тъй като е в положение съществено да раздруса европейския банков бранш.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР