Британският актьор Орландо Блум се срещна с президента Володимир Зеленски

...
Британският актьор Орландо Блум се срещна с президента Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Леголас прегърна Зеленски. Без лък и стрели, актьорът Орландо Блум подкрепи Украйна и децата й


Британският артист Орландо Блум се срещна с президента Володимир Зеленски и му засвидетелства персоналната си поддръжка за Украйна, съобщи Ройтерс. В случая обаче 46-годишният англичанин не беше в униформата на елфа Леголас от „ Властелинът на пръстените “, а като дипломат на благосклонност на детския фонд на Организация на обединените нации – УНИЦЕФ. Той посети филантропичния център „ Спилно “ в Киев.

Това бе първото пътешестване на английския артист до Украйна от 2016 година насам. „ Не съм си представял, че войната ще ескалира в цялата страна, когато бях там “, споделя артистът в своя инстаграм профил, имайки поради, че през 2016 единствено Крим и Донбас бяха окупирани от Русия и светът не предполагаше доколко ще се разрастне експанзията на Кремъл.

„ Днес имах щастието да чуя детски смях в „ Спилно “, който е безвредно, топло и възпитаващо пространство. Където децата могат да играят, да учат и да получават психо-социална поддръжка “, съобщи Орландо Блум. Центровете „ Спилно “, подкрепяни от УНИЦЕФ, са ситуирани из цяла Украйна и обезпечават поддръжка на и техните фамилии, прогонени от бойните дейности от родните си места.

По данни на Главната прокуратура на Украйна в 13-месечната война на Русия против Украйна са убити минимум 465 деца, най-малко 3 пъти повече са ранени и осакатени, а хиляди са депортирани на съветска територия.

Припомняме, че Орландо Блум закупи международната си популярност като Уил Търнър в „ Карибски пирати “ и в сагата „ Властелинът на пръстените “. Във втория филм, превъплътен в елфа-блондин Леголас, той трепеше с безпогрешния си лък огромни количества орки. „ Орки “ през днешния ден е едно от прозвищата на съветските окупационни войски, чиито пълчища заливат Украйна от 13 месеца насам. Думата е употребена освен от украинските бойци и фронтови блогъри, само че и от публицисти и политици, в това число от президента Зеленски.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР