Британските власти се принудиха да прибегнат към нестандартен ход, за

...
Британските власти се принудиха да прибегнат към нестандартен ход, за
Коментари Харесай

Кризата на Острова: Баронеса моли с писма наши тираджии да с...

Британските управляващи се принудиха да прибегнат към ексцентричен ход, с цел да решат рецесията с неналичието на водачи. Хиляди наши и други източноевропейски тираджии, които са работили на Острова, получиха писма с молба да се върнат назад. Посланията са подписани персонално от отговорника за пътищата и транспортния транспорт в английското държавно управление баронеса Шарлот Виър. По данни на британската преса писмата са над 1 000 000 и са изпратени до всички водачи на камиони, които в миналото са работили в Обединеното кралство.



" Вашите скъпи умения и опит в никакъв случай не са били по-необходими от в този момент. Има фантастични благоприятни условия за шофиране на HGV в логистичната промишленост, а изискванията на претовареност и възнаграждение се усъвършенстват в целия бранш. Освен привлекателните равнища на възнаграждение виждаме повече благоприятни условия за гъвкава работа, закрепени часове, закрепени дни, на цялостен работен ден и на ненапълно работно време. Никога не е имало по-подходящ миг да намерите вида работа на водач на тежкотоварен автомобил, който ви харесва”, са единствено част от посланията на баронеса Виър до тираджиите.

Според сдруженията на българските превозвачи обаче апелът надали ще даде резултат. „ Няма български водачи, които да са подготвени да си оставят работата у нас или в Европа, с цел да отидат и да се трудят едвам 3 месеца във Англия “, разяснява Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи.

„ Шофьорите, които желаеха да работят във Англия, останаха. Британците доста упорстваха за Брекзит и най-после се случи, което всички ги предупреждаваха, че ще стане. Може би това ще се случи и при нас, в случай че влязат в цялостна мощ рестрикциите на новите транспортни правила в Европейския съюз, известни още като Пакет „ Мобилност “, разяснява още Арабаджиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР