Британските фермери ще получават повече пари за подобрения в сферата

...
Британските фермери ще получават повече пари за подобрения в сферата
Коментари Харесай

Британските фермери ще получават повече пари за подобрения в сферата на околната среда пет години след Брекзит

Британските фермери ще получават повече пари за усъвършенствания в областта на околната среда в разстояние на пет години след Брекзит. Новата система ще размени дотациите от Европейски Съюз, които възлизат на 3 милиарда паунда годишно.

Министърът на околната среда Майкъл Гоув ще осведоми през днешния ден фермерите, че ще получават нови заплащания като заплащане за основаване на тревни площи и засаждане на гори, както и за възстановяване качествата на водата. Получаваните до момента дотации от Европейски Съюз са ориентирани главно към обработваемата земя и селскостопанската продукция, до момента в който с новата скица се цели поддръжка за екологичните изгоди в бранша.

Изявлението на Гоув предхожда оповестението напролет на проектите на държавното управление за селското стопанство. Превръщането на полетата в поляни обаче не се радва на утвърждението на всички. Според парламентарната група за агроекология, министрите би трябвало да подсигуряват, че английските фермери няма да пострадат от бъдещите търговски съглашения, които биха разрешили импорт на по-евтини храни за сметка на занижени индустриални стандарти. Дори природозащитни организации показват паника, че някои от съществуващите гаранции за опазването на околната среда, произлизащи понастоящем от европейското законодателство, могат да бъдат изгубени след Брекзит.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР