Британски учени препоръчаха как да се яде сладолед, за да

...
Британски учени препоръчаха как да се яде сладолед, за да
Коментари Харесай

Измислиха формула за перфектната наслада от сладоледа

Британски учени предложиха по какъв начин да се яде сладолед, с цел да се реализира оптимален усет и мирис, откакто изведоха формула за процеса, заяви в. " Мирър ". Тъй като формулата за сетивни усещания (i@-14оC + 1//2S + UDS + 12s) x 2 = MF* не е ясна за лаиците, доктор Сара Кемп я изясни в няколко  елементарни стъпки.

Първата е след изваждане от фризера, сладоледът да се остави 15 минути, с цел да се размекне. Така той доближава оптималната температура от минус 14 градуса. След това се гребва малко количество - към половин чаена лъжичка. Сладоледът се слага по този начин в устата, че да попадне първо върху езика, където са вкусовите луковици. Това се реализира, като лъжичката се обърне. След това той се придвижва из устата, тъй че да се усети какъв брой е леден и да се оцени кремообразната му консистенция. Вдишване през устата на този стадий разпръсква чувствата до всички рецептори.

Сладоледът би трябвало да остане в устата цели 12 секунди, с цел да се оцени оптимално усетът му. Този развой би трябвало да се повтаря с всяка хапка, с цел да се построи цялостен вкусов профил на сладоледа и чувствата.

" В множеството случаи хората не знаят по какъв начин да реализират оптимален усет с другите храни. Когато се пробва сладолед, обръщането на лъжичката в устата подсигурява той да попадне върху вкусовите луковици и това съвсем неотложно усилва усета ", сподели доктор Кемп.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР