Британски учени изпробват ново лечение с антитела, което е с

...
Британски учени изпробват ново лечение с антитела, което е с
Коментари Харесай

Тестват ново лекарство, с която не се разболяваме от К-19

Британски учени тестват ново лекуване с антитела, което е с капацитет да даде на хората неотложен имунитет след излагане на Covid-19 и да предотврати заболяване.

Лекарството ще предложи незабавна и дълготрайна отбрана на пациентите, когато е прекомерно късно да се предложи ваксина, което евентуално ще избави хиляди животи.

Тя може да бъде предоставена като незабавно лекуване на болнични пациенти, поданици на домове за грижи и студенти, с цел да помогне за понижаване на разпространяването на вируса, написа Дейли мейл.

Хората, които живеят с някой е хванал Covid или са били изложени на болестта, могат да бъдат инжектирани с лекарството, с цел да спрат развиването на вируса, даже в случай че не са имали ваксина.

Британските учени от Университетския лицей в Лондон Болници NHS (UCLH) към този момент са инжектирани 10 души с лекарството като част от нов развой, наименуван Буря Chaser. Участниците получиха две поредни дози от лекарството.

Те се надяват лекуването да обезпечи отбрана от Covid-19 за интервал от шест месеца до една година.

Англия е записала 32 725 случая на ковид на Коледа, съгласно последните данни.

Има 14 % нарастване на случаите за една седмица.

В Англия са регистрирани 570 смъртни случая. .

Съсекс, Оксфордшир, Съфолк, Норфолк и Кембриджшир ще бъдат сложени в зона 4, която е най-рискова за новия вариант на коронавирус, открит във Англия.

Частите от Есекс, които към момента са на равнище 2, Уейвърли в Съри и Хемпшир, в това число Портсмут и Саутхемптън, само че като се изключи Ню Форест, също ще преминат в най-рисковото равнище.

Така общият брой на хората под най-строгите ограничавания става 24 милиона - 43% от популацията на Англия. Още 24,8 милиона ще бъдат в равнище 3.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР