Британски експерти призовават правителството да третира полуготовите храни като цигарите,

...
Британски експерти призовават правителството да третира полуготовите храни като цигарите,
Коментари Харесай

Полуфабрикатите = цигарите

Британски специалисти приканват държавното управление да третира полуготовите храни като цигарите , с цел да успее да се оправи с " огромното национално предизвикателство " - рецесията със затлъстяването на британците, писа английският в. " Обзървър ".

Специалистите приканват да се наложат съществени ограничавания на промоциите в супермаркетите на полуготови храни , да се забранят заведенията за бързо хранене до учебните заведения и тв рекламите на пици, бургери и други сходни храни преди 21 часа.
 хамбургер pixabay.com
Призивите идват на фона на известията, че министър председателят Борис Джонсън ще разгласи " война на затлъстяването " във Англия, откакто наднорменото тегло бе разпознато като основен фактор, способствуващ за смъртността от Ковид-19.
 жена хамбургер iStock/Getty Images
В Англия 64 на 100 от възрастните са с наднормено тегло или затлъстели. Премиерът Джонсън споделя, че до момента в който е лежал в болница с Ковид-19 при тегло над 100 кг, е трансформирал " либертарианските " си възгледи във връзка с тежестта и храненето.

Очаква се до края на месеца държавното управление да разгласи серия от ограничения за битка със затлъстяването, преди възможна втора вълна на пандемията от новия ковид да удари Англия.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР