Британски депутат, който ръководеше парламентарна комисия за проучване на политиките

...
Британски депутат, който ръководеше парламентарна комисия за проучване на политиките
Коментари Харесай

Депутат купувал кокаин за мъжки проститутки

Британски народен представител, който ръководеше парламентарна комисия за изследване на политиките за опиати, е изправен пред шестмесечно прекратяване след дълготрайно следствие на изказване, че е предложил да заплати за кокаин.

Бившият европейски министър Кийт Ваз на 62 години позволи " доста съществено нарушаване " на кодекса за държание на депутатите, заяви Комисията по стандартите на Камарата на общините.

“Сънди Мирър “ заяви през септември 2016 година, че Ваз, представяйки се за продавач на перални машини, именуван Джим, поканил в жилището си две мъжки проститутки да се занимават с заплатен секс и предложи да заплати за кокаин, който да бъде употребен от различен мъж.

Женен с две деца, Ваз, който е роден в Аден в семейство от Гоа, е народен представител от 1987 година

" Намерих описа на господин Ваз за събитията, довели до известията в медиите, за невероятни ", сподели Катрин Стоун, парламентарен комисар по стандартите.

„ Намерих доводите му за несъстоятелни да ми оказват помощ пълноценно в моето следствие. “-->

Комисията по стандартите съобщи, че обяснението му, че мъжете са били там, с цел да обсъдят преустройството на жилището в Лондон и че на него може да му е била дадена „ напитка с добавка “, „ не е правдоподобно и в действителност е неуместно “.

" Г-н Ваз направи всичко допустимо да усложни, омаловажи и обърка следствието посредством причини за малко заслуги и доказателства със съмнителна значителност ", добави той.
Стоун сподели, че той е нанесъл " обилни вреди на репутацията и целостта на Камарата на общините и на нейните членове като цяло ".
 
Labour MP Keith Vaz had committed a " very serious breach " of the Commons code of conduct and should be suspended 'over willingness to purchase cocaine', parliament's standards committee has recommended
— Sky News (@SkyNews)

Ваз застана като ръководител на контролната комисия по вътрешните работи, която по това време организираше следствие на политиките за опиати.

Аудиозаписът съдържа доказателства за очевидната подготвеност на господин Ваз да закупува намиращи се под надзор опиати, с цел да ги употребяват други “, споделя Стоун.

В изказване на уеб страницата на Ваз се споделя: „ Кийт Ваз е лекуван за тежко психологично положение през последните три години вследствие на събитията от 27 август 2016 година “, когато се случи въпросният случай.

" Той показа решително всички медицински отчети с комисията. Той няма какво повече да каже по този въпрос ", продължи коментарът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР